Sommar kampanjUpp till 55% rabatt* .

Solvärme

Solvärme

Solvärme är det mest miljövänliga sättet att värma upp vatten. Det är vanligt som en fristående värmekälla och som en extra värmekälla för pannor, värmepumpar eller fjärrvärmesystem....
SWEP-lödda plattvärmeväxlare (BPHE) är en nyckelkomponent i många soluppvärmningsapplikationer för att skörda solenergi i ackumulatortankar, producera varmt kranvatten och värmebad. Kombinationen av hög kapacitet i kompakt format, effektiv värmeöverföring och snabb respons gör våra BPHEs till de perfekta värmeväxlarna för solvärmesystem.

Solar laddning

SWEP BPHEs höga värmeeffektivitet maximerar utbytet av solenergi samtidigt som det ger en säkerhetsbarriär.

Kranvattenuppvärmning

Våra BPHEs höga effektivitet och snabba svar ger omedelbar tillgång till varmvatten. Varmvattnet lagras inte i en tank utan produceras bara vid behov, så det finns ingen risk för Legionella-bakterietillväxt.

Pool uppvärmning

Våra BPHE med hög molybden är resistenta mot potentiellt frätande poolvatten och separerar det från utsatta systemkomponenter. Solvärmesystem klassificeras som ”aktiva” eller ”passiva” solvärmesystem, eller en kombination av båda. Vi kommer först att titta på aktiva system. Aktiva solvärmesystem består av samlare, ett distributionssystem och en lagringsenhet.

De viktigaste skillnaderna mellan aktiv och passiv soluppvärmning

Vid aktiv soluppvärmning används pumpar, samlare, lagringstankar och andra mekanismer för att cirkulera värme i hemmet I passiva solvärmesystem används samlarna för att samla energi och värme fångas upp och cirkuleras naturligt, utan att involvera mekaniska anordningar Aktiva system är mer komplicerade än passiva värmesystem Passiva system är vanligtvis billigare än aktiva uppvärmningssystem Passiva system fungerar bäst med nya byggnader, medan aktiva system kan användas i både nya och eftermonterade hem

Aktiva solvärmesystem fungerar enligt följande:

Platta plåtsamlare placeras vanligtvis på taket eller marken i solljuset. Den övre eller soliga sidan har ett glas- eller plastskydd för att släppa in solenergin. Det inre utrymmet är ett svart (absorberande) material för att maximera solenergins absorption. Kallt vatten hämtas från lagringstanken med pump nr 1 och pumpas genom den platta plåtuppsamlaren monterad på husets tak. Vattnet absorberar solenergin och återförs till tanken. Varmt vatten från tanken pumpas av pump nr 2 genom värmebatteriet. Fläkten blåser luft (från rummet) över den uppvärmda spolen och den uppvärmda luften passerar sedan in i rummet och värmer upp rummet. Kall luft sjunker till botten och återcirkuleras över värmebatteriet.
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
 1. Lägg till i önskelista
  SolarBoard Heater
  Rating:
  0%
  1 869,00 kr
  Snabbtitt
 2. Lägg till i önskelista
  Solvärmepanel 0,6 x 6 meter
  Rating:
  0%
  1 595,00 kr
  Snabbtitt
 3. Lägg till i önskelista
  Solarboard curve
  Rating:
  0%
  1 699,00 kr
  Snabbtitt
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida