Sommar kampanjUpp till 55% rabatt* .

Luftrenare

Luftrenare

Det kan komma som en överraskning, men inte alla luftrenare är lika! Att bara sätta ordet ”rent” i en produkts namn betyder inte att det förbättrar luftkvaliteten. I själva verket gör flera populära luftreningsalternativ lite eller inget för att förbättra luftkvaliteten....
Dålig luftkvalitet kan förvärra hälsoproblem som astma och allergier, orsaka sömnproblem och till och med leda till långvariga hälsoeffekter. Om du vill behålla ditt hem hälsovänligt är en luftrenare av hög kvalitet ett måste! Och medan många på marknaden är vilseledande, är vi här för att rensa luften (ingen ordlek avsedd). Läs vidare för våra recensioner av de mest populära typerna av luftfilter.

HEPA luftrenareh

1. Högeffektiva partikulära luftrenare utvecklades redan på 1940-talet. HEPA-filter blev extremt populära på grund av att de användes i medicinska miljöer och fångar cirka 99,97% av partiklar som är större än 0,3 mikron. Och eftersom det mänskliga ögat bara kan se saker som är större än 10 mikron, betyder det att HEPA-filter fångar upp det du inte kan se. De filtrerar bort bakterier, kemikalier och virus för att skapa en mer sanitär livsmiljö. Ännu bättre, det gör allt detta utan att förlita sig på hårda kemikalier eller farliga biprodukter! 2. Du kan föreställa dig ett HEPA-filter som dragspel. Extremt tunna bitar av fibermaterial viks för att skapa flikar. Dessa flikar fångar partiklar när luft trycks igenom av en fläkt. Partiklarna förblir fastnat i filtret, vilket betyder att det minskar i effektivitet över tiden. Du bör förvänta dig att byta ut filtret vartannat till tre år.

Joniserare

Joniserare, även kända som negativa jonluftrenare, förlitar sig på kemisk injektion för att rena luften. Joner är naturligt förekommande partiklar som har antingen positiva eller negativa laddningar. Om du någonsin har chockat dig själv efter att ha gått runt på mattan i strumpor, är det joner som får skulden. Negativa joner är inget annat än negativt laddade syreatomer. På grund av sin laddning kan dessa syrepartiklar attackera pollen och damm som en magnet. När jonen har vägs ner av partiklarna är den avsedd att fastna i marken eller väggen. Även om detta kan låta som en fantastisk, naturlig lösning, kan det vara långt ifrån det. Gång på gång har joniserare visat sig vara ineffektiva. I stället för att rengöra luften maskerar de ofta lukt och synligt partiklar.
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

per sida