Sommar kampanjUpp till 55% rabatt* .

Luftavfuktare

Avfuktare

En avfuktare är en elektrisk apparat som minskar och bibehåller luftfuktigheten i luften, vanligtvis av hälso- eller komfortskäl, eller för att eliminera smaklös lukt och för att förhindra tillväxt av mögel genom att extrahera vatten från luften. ...
Den kan användas för hushålls-, kommersiella eller industriella applikationer. Stora avfuktare används i kommersiella byggnader som inomhusisar och simbassänger, liksom tillverkningsanläggningar eller lagerförråd.

Avfuktning av termisk kondens

Dessa metoder förlitar sig på att dra luft över en kall yta. Eftersom mättnadens ångtryck minskar med sjunkande temperatur kondenserar vattnet i luften på ytan och separerar vattnet från luften.

Konventionella luftkonditioneringsapparater

En konventionell luftkonditionering liknar väldigt mycket en elektrisk avfuktare och fungerar i sig som en avfuktare vid kylning av luften. I ett luftkonditioneringsapparat passerar dock luften över de kalla förångarspolarna och sedan direkt in i rummet. Den värms inte upp igen genom att passera över kondensorn, som i en kylavfuktare. Istället pumpas köldmediet av kompressorn till en kondensor som är placerad utanför rummet som ska konditioneras, och värmen släpps sedan ut i luften. Konventionella luftkonditioneringsapparater använder extra energi som släpper ut utomhus, och ny luft kan ha mer fukt än rummet behöver, till exempel ett poolrum som redan har en hög mängd fukt i luften. Vattnet som kondenserar på förångaren i en luftkonditionering dirigeras vanligtvis för att ta bort extraherat vatten från det konditionerade utrymmet. Nyare högeffektiva fönsterenheter använder kondensvattnet för att kyla kondensorspolen genom att avdunsta vattnet i utomhusluften, medan äldre enheter helt enkelt tillät vattnet att droppa ute.

Spray avfuktare

När vatten kyls ned under den dagliga atmosfärens daggpunkt, kommer atmosfäriskt vatten att kondensera på det snabbare än vatten avdunstar från det. Sprayavfuktare blandar sprayer med kylt vatten och luft för att fånga atmosfärens fukt. De fångar också upp föroreningar och föroreningar som pollen, för vilket syfte de ibland kallas "luftbrickor".

Avfuktare på förhand

Eftersom fönsterluftkonditioneringsenheter har kondensorer och expansionsenheter kan vissa av dem användas som provisoriska avfuktare genom att skicka tillbaka värmeavgaserna till samma rum som den kylda luften istället för den yttre miljön. Om kondensatet från kylbatterierna dräneras bort från rummet när det droppar av kylbatterierna blir resultatet rumsluft som är torrare men något varmare.

Underhåll

Om kondensvatten hanteras automatiskt kräver de flesta avfuktare mycket lite underhåll. På grund av volymen av luftflöde genom apparaten måste dammuppbyggnad tas bort så att det inte hindrar luftflödet. många utföranden har avtagbara och tvättbara luftfilter. Kondensatuppsamlingsbrickor och behållare kan behöva rengöras enstaka för att avlägsna skräpuppbyggnad och förhindra igensättning av dräneringspassager, vilket kan orsaka vattenläckage och överflöd, om stora mängder av vissa partiklar eller damm samlas upp kan detta behöva utföras oftare för att undvika mikrobiell tillväxt.
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida