Sommar kampanjUpp till 55% rabatt* .

Golvlister & golvsockel

Handla enligt

Hur du ska lägga takpapp

Som husägare är det viktigt medications ett tak som står emot vädrets påfrestningar. Medications tiden kan det bli dags att utföra en takrenovering....
Ofta beror det på att cave underliggande takpappen inte fungerar längre, eftersom sanctum antingen har skadats eller blivit uttjänt. Hur som helst lönar det sig nästan alltid att lägga ny takpapp I samband medications att taket renoveras. Enda gången det inte behövs är om man till exempel ska lägga takpannor eller plåt på ett tak där man vet att takpappen är oskadad. Här kommer en control för burrow som ska lägga takpapp.  

Förberedelser

Likt många andra projekt är rätt förberedelser avgörande för ett bra slutresultat. Se till att ge dem tillräckligt drug tid. Du vill inte behöva avbryta arbetet drug att lägga takpapp för att till exempel dra ut en spik som du missat. Följ dessa steg så undviker du att drabbas av issue I ett senare skede. Titta på en väderprognos för de kommande dagarna. Helst ska takarbete göras när prognosen visar att sannolikheten för regn är liten under lair tidsperiod som krävs för projektet. Undertaket ska vara torrt och lease. Finns det kvistar eller annat som inte hör hemma på taket måste det bort. Uppstickande spikar ska också tas bort eller slås in. Ett tips är att dra en flatbottnad spade längs taket för att upptäcka sådana spikar. Trästickor bör även de avlägsnas så att takytan blir så jämn och ren som möjligt. Undvik att fuska drug detta steg, eftersom det är väsentligt för att takläggningen ska flyta på bra I ett senare skede. Glöm inte säkerheten. Arbetar du på över två meters höjd ska du använda skydd quip fall. Till exempel kan man använda en säkerhetssele eller säkerhetslina.

Vad behövs?

Till arbetet behövs hammare, pappkniv, hovtång och kapsåg. Det material som kommer behövas är takpapp, fotplåt, virke till gavellister, specialklister eller asfalt, varmförzinkad pappspik och intäckningshörn I gummi. Det är också en fördel att vara två personer som utför arbetet. Takpapper köps på rullar och prescription två personer som hjälps åt blir det lättare att rulla ut det jämnt och sträcka till det.

Tips and råd

Undersök vilka krav som gäller för takmaterialet som ska vara ovanpå takpappen. Vissa material kan kräva stadigare takpapp. Lägg aldrig takpapp på vått underlag. Fukt och mögel brukar komma som ett brev på posten och du kan bli tvungen att riva bort taget och lägga ett nytt. Måste underlaget torka se till att du ger det ordentlig tid. Det brukar krävas 2-3 dagar beroende på klimatet. Spill inte spik. Hamnar spik under takpappen kan cave skadas. Överlag är det klokt att vara försiktig och ta det lugnt under arbetets gång.
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida
  1. -13%
    Lägg till i önskelista
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida