Sommar kampanjUpp till 55% rabatt* .

Resistit ES K 0,1m X 20m

Resistit ES K 0,1m X 20m

Resitrix MB 1m X 10m

Resitrix MB 1m X 10m

Alutrix 600 ång- och radonspärr 40x1.08m

4 800,00 kr
Tillgänglighet: I lager 3-5 arbetsdagar
SKU
TK10102


 

Alutrix 600 är en perfekt ångspärr till simhallar, badhus och alla fuktkrävande verksamheter. Alutrix 600 är listad hos Svanen.

Alutrix är en självhäftande radon- och ångspärr utvecklad för att kunna användas i en mängd olika sammanhang inom byggnadsindustrin. Alutrix består av en armerad aluminiumfolie med en självhäftande undersida och avdragbar skyddsfilm. Alutrix är lämplig i de allra flesta miljöer och speciellt de med mycket hög fuktighet.

Alutrix används i tak under mekaniskt infästa 1-skiktstäckningar, under klistrade 1-och 2-lagstäckningar, under tätskiktsmassor, under olika plåttäckningar samt även i väggar bakom olika beklädnader. Alutrix har en mycket hög rivhållfasthet och klarar av att beträdas där den läggs ovanpå korrugerad plåt utan att skadas. Alutrix är lämplig att användas på plåtdäck, trä och plywood, tegel och mycket annat. Den är mycket lättapplicerad och fäster direkt mot underlaget. Porösa underlag skall dock primas med Primer FG 35.

Där mekanisk infästning sker på ovanpåliggande isolering kan Alutrix alltid läggas utan Primer. Om isolering skall klistras till Alutrix skall Primer FG 35 alltid användas. När Alutrix är installerad ger den byggnaden ett gott temporärt skydd mot vatteninträngning intill dess isolering och slutgiltigt tätskikt är monterat. Om Alutrix skall lämnas exponerad måste alltid underlaget primas med FG 35.

  • Alutrix är en ångspärr som är 0,6 mm tunn,  Alutrix  får maximalt ligga exponerad i 5 veckor. Som ”temporärt” tätskikt, dvs tiden från installation tills Alutrix täcks med exempelvis isolering och permanent tätskikt måste taklutningen vara minst 2% fall så att regnvatten kan rinna av.
  • Lagda ytor med Alutrix får inte behandlas oaktsamt. Lagda ytor med Alutrix får under byggtiden inte användas som materialuppställ med byggmaterial, verktyg etc. som riskerar att punktera Alutrix.
  • Lagda ytor med Alutrix får inte användas som gångstråk för att nå övriga ytor på byggarbetsplatsen. Om gångstråk behövs skyddas vald gångväg med en beläggning som skyddar ångspärren och inte skadar Alutrix.

Korrekt installerad, är Alutrix absolut ångtät och kan därför med fördel användas i byggnader med extrem fuktighet som t.ex. simhallar, pappersbruk, bryggerier, sporthallar, restaurangkök, badrum etc. Skarvarna skall ha ett överlapp på min. 40 mm. Skarvarna förseglas enkelt genom att använda en handtryckrulle. Alternativt kan skarvarna varmluftsvetsas.

OBS! På profilerad plåt skall Alutrix läggas i profilriktningen och längdskarvarna skall ha fullt stöd av profiltopparna. Tvärskarvarna skall vara min. 150 mm.

Alutrix är självtätande runt de skruvar som används till den mekaniska infästningen av isolering och tätskikt.

Mer information
Vikt 24,00
Leverans 3-5 arbetsdagar
Bruttovikt 24
Write Your Own Review
Du recenserar:Alutrix 600 ång- och radonspärr 40x1.08m
Your Rating